Mooi Spaghetti Bolognese is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit spaghettipasta, geserveerd met een saus gemaakt van tomaten, gehakt (meestal rundvlees of soms varkensvlees), uien, knoflook en verschillende kruiden en specerijen. Het is een stevige en smaakvolle maaltijd die wereldwijd populair is.
Ingrediënten:
100% natuurlijk: paprika, zeezout, rietsuiker, koriander, zetmeel (rijst), knoflook, uien, provençaalse kruiden, peterselie, chili, oregano
Allergenen:
dit product bevat volgende allergenen: selderij
Voedingswaarden per 100g:
Energie: 159 kcal
Vet: 1 g
Waarvan verzadigd: 0,25 g
Koolhydraten: 32,1 g
Waarvan suikers: 19,4 g
Proteïnen: 4,5 g
Zout: 35 g
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze natuurlijke en unieke kruiden zijn gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers! Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.
Hier is een klassiek recept voor Spaghetti Bolognaise:
Ingrediënten:
- 400 g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in kleine blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 250 ml runderbouillon
- 2-3 theelepels bolognaise kruiden
- Olijfolie
- 400 g spaghetti
- Vers geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
- Verse basilicumblaadjes (optioneel, ter garnering)
Instructies:
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig, voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze kort mee tot het geurig is.
Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het voldoende.
Voeg de wortelen en bleekselderij toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, runderbouillon, de bolognaise kruiden toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 30-40 minuten, af en toe roeren, tot de saus dikker wordt en de smaken goed zijn ingetrokken.
Ondertussen kook je de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en wat zout tot het al dente is.
Giet de spaghetti af en verdeel het over de borden. Schep de bolognesesaus over de spaghetti.
Garneer met verse basilicumblaadjes en vers geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.
Serveer de spaghetti bolognese direct en geniet van een heerlijke Italiaanse klassieker!