Wil je zelf heerlijke falafel balletjes maken? Met onze falafel kruidenmix is dat een fluitje van een cent! Begin met het weken van 250 gram gedroogde kikkererwten in ruim water gedurende minimaal 12 uur, zodat ze zacht worden en makkelijk te verwerken zijn. Giet de kikkererwten af en maal ze in een keukenblender. Voeg vervolgens een royale hoeveelheid van onze falafel kruidenmix toe voor die authentieke mediterrane smaak. Pureer het mengsel tot een licht grove massa, zodat er nog wat structuur overblijft; voeg eventueel een eetlepel bloem toe als het mengsel te nat is.
Vorm met je handen kleine balletjes en zorg ervoor dat ze goed compact zijn, zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Verhit in een diepe pan voldoende olie tot ongeveer 175 graden Celsius en frituur de balletjes in porties tot ze goudbruin en krokant zijn. Als je de voorkeur geeft aan een gezondere variant, kun je de balletjes in de oven bakken: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, bestrijk de balletjes licht met olie en bak ze 20 tot 25 minuten, halverwege even omdraaiend. Serveer de falafel balletjes warm in een pitabroodje, op een frisse salade of met een romige tahinisaus en geniet van deze voedzame, vegetarische snack met een authentieke smaak.
Ingrediënten:
100% natuurlijk: komijnzaad, knoflook, ui, kurkuma, peterselie, koriander, basilicum, citroenzuur, peper, SESAMzaad, chilipeper
Allergenen:
dit product bevat volgende allergenen: sesamzaad
Voedingswaarden per 100g:
Energie: 267 kcal
Vet: 11,3 g
Waarvan verzadigd: 2,36 g
Koolhydraten: 50 g
Waarvan suikers: 2,2 g
Proteïnen: 10,5 g
Zout: 20 g
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze natuurlijke en unieke kruiden zijn gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers! Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.