Giet olijfolie in een pot, samen met geperste gerookte knoflook, laat dit op een zacht vuurtje warm worden en strooi er onze spaghetti kruiden (fijn of grof) over. Blus met een weinig droge witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg er de gepelde tomaten aan toe samen met tomatenpassata.
Wij voegen in onze saus nog extra groentebouillon, maar dat is volgens uw keuze. Laat dit op een zacht vuurtje pruttelen tot de tomaatjes "gesmolten" zijn en de kruiden goed ingetrokken. Je kan kiezen om de saus te passeren (door een zeef persen met een lepel). Zo bekom je een gladde tomatensaus zonder stukken die alle natuurlijke smaken bezit van een echte Italiaanse tomatensaus. Deze gladde saus kan je gebruiken als basis voor een bolognaisesaus of gewoon als saus om een verse lasagne te maken.
Voor een bolognaisesaus moet je nog wel gehakt bakken in een pan met onze gehaktkruiden. Deze kruidenmengeling geeft uw gehakt een extra lekkere smaak. Je kan ook verse groenten toevoegen en ze op een zacht vuurtje "al dente" laten garen. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.