Het bedrijf „Oleificio Agnellaro di Terrasi Rosa” Het verhaal van de Oleificio Agnellaro, in Aragona, in de provincie Agrigento, is een verhaal gemaakt van offers en veel passie dat zijn wortels heeft in 1954, toen de oprichter Rosario ongeveer twintig hectare land kocht op de glooiende Sicani-heuvels van het grondgebied van Aragona (AG).
Door de jaren heen breidde het oorspronkelijke bedrijf zich uit: de olijfgaard groeide van 600 tot 6000 planten, van de gecultiveerde variëteiten Passulunara, Nocellara, Biancolilla olie-olijven en, in 1991, het uitgerust met een moderne oliemolen een continue cyclus, volledig gerenoveerd en uitgebreid in 2000, uitgerust met een lucht- geconditioneerde opslagruimte en een bottelinstallatie. Vertrouwen in de goedheid van zijn product en de producten van het naburige grondgebied, is het bedrijf sinds 2003 begonnen met het op de markt brengen van zijn extra vierge olijfolie, gebotteld onder het merk „Olio Principe”. De extra vierge olijfolie „Olio Principe” wordt verkregen door simpelweg verse olijven te persen. De controle over de kwaliteit van de olie begint in het veld, vanaf het moment van bloei tot de oogst die met de hand plaatsvindt in de veraisonfase, tussen oktober en november. Binnen 24-48 uur na de oogst worden de olijven, bewaard in geventileerde manden, geperst in de familie-oliemolen en wordt de olie opgeslagen in stalen silo's, bewaard op een temperatuur van 18-20°.
Een absolute aanrader voor al wie van zuivere fijne Italiaanse olijfolie houdt!
Allergenen:
dit product bevat geen allergenen
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.