Aioli is een traditionele saus uit de Mediterrane keuken, die zijn oorsprong vindt in de regio's van Spanje en Zuid-Frankrijk. De naam "aioli" komt van de Catalaanse woorden "all" (knoflook) en "oli" (olie), wat de basis van deze saus weerspiegelt: knoflook en olijfolie. Oorspronkelijk werd aioli gemaakt door knoflook en olie langzaam te wrijven in een vijzel totdat er een gladde emulsie ontstond. Tegenwoordig wordt aioli vaak gemoderniseerd met toevoeging van eieren of citroen, en het is een populaire begeleider van vis, vlees en groenten of als heerlijke dipsaus
Ingrediënten:
100% natuurlijk: knoflook, witte peper, ui, zeezout, rietsuiker, zeste van citroen
Allergenen:
dit product bevat geen allergenen
Voedingswaarden per 100g:
Energie: 304 kcal
Vet: 0,8 g
Waarvan verzadigd: 0,24 g
Koolhydraten: 59,7 g
Waarvan suikers: 3,5 g
Proteïnen: 12,6 g
Zout: 12,4 g
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze natuurlijke en unieke kruiden zijn gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers! Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.